Moulin-à-Vent 2009
Julkaistu: 9.3.2012 Kategoria(t): Burgundi, Punaviini Jätä kommenttiKuva: Alko
Alko: ”Keskitäyteläinen, vähätanniininen, kirsikkainen, hennon karpaloinen, kevyen mausteinen” 14.98 €
Viiniopas: ”Punainen, tumma Gamay-lajikkeeksi. Lempeän hedelmäinen tuoksu. Aluksi aika sulkeutunut, mutta aukeaa elegantiksi. Keskeitäyteläinen, pehmeän hapokas ja maukkaan hedelmäinen maku. Kokeile mausteisten ruokien kanssa, vaikkapa aasialaisen vokin kanssa, jos puolikuiva valkoviini ei maistu.” 89 pistettä
Viinistä viiniin: ”Nuorekas maku on varsin hillitty. Siinä on kypsää kirsikkaa ja metsän punaisia marjoja. Kevyehkö maku on sekin aromeiltaan melko hillitty. Siinä on tuoksun marjaisuuden lisäksi yrttisyyttä ja savua. Suutuntumaltaan maku on varsin pehmeä vaikka marjainen hapokkuus antaakin loppumaussa viinille ryhtiä. Kokonaisuus jättää hennon kirsikkaisen, hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.” 3 tähteä
Viinivelhot: Eurooppalaisten viinimaiden teema jatkuu ja nyt meillä oli vuorossa viinimaista klassisin elikkä Ranska. Illan ensimmäinen viini tuli Burgungista, joka on kuuluisa Pinot Noir-viineistään. Semmoista olemme jo maistelleet, joten nyt tutustuttiin alueen toiseen viinityyppiin, Gamay-rypäleistä tehtyyn beaujolaisiin. Se tunnetaan lähinnä joka vuotisesta uuden sadon Beaujolais Nouveau -happeningistään, mutta on olemassa myös laadukkaampaa, kypsytettyä beaujoloisia. Moulin-à-Vent on yksi kymmenestä kylästä, jotka tuottavat tälläistä parempaa beaujolaisia. Viinissä on voimakas ja makea tuoksu, josta löytyy hapankirsikkaa ja kirsikkakonvehtia. Täyteläisen ja paksun tuoksun jälkeen maku on yllättävän kevyt. Siinä erottui pihlajanmarjaa ja herukkaa. Jälkimaussa hapokkuutta. Maussa on myös rautaisuutta ja jotain selkeän kesäistä. Moulin-à-Vent on sinänsä ihan kelpo viini, mutta 15 euron hinnalla se ei kyllä olisi meille uusintaostos (paitsi Henrille).
Pisteet: 7.5
Ostaisimmeko uudelleen? Ei