Hécula 2009

Kuva: Alko

Alko: ”Keskitäyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, mausteinen, hennon tamminen” 9.99 €

Viiniopas: ”Punainen. Yrttisen punaherukkainen tuoksu. Täyteläinen, kireän hapokas ja tasapainoisen hedelmäinen maku. Puolukkaa pitkässä jälkimaussa. Uskomaton ostos vuodesta toiseen. Mo. DO Yecla. Robert Parkerin luomasta hypesta huolimatta edelleen edullinen. Mausteinen possupaprikapata sopii ruoaksi.” 89 p

Viinivelhot: Hecula tulee Yeclan viinialueelta läheltä Alicantea. Se on Monestrell-rypäleistä tehty puhdas lajikeviini. Pehmeästä ja pyöreästä tuoksusta löytyy yrttejä ja makeutta. Miellyttävässä ja runsaan hedelmäisessä maussa on tuntuvaa hapokkuutta, mutta kokonaisuus on silti pehmeä. Pitkässä jälkimaussa tuntuu lopussa pikkuisen polttelevaa pippurisuutta. Pyöreä hedelmäisyys tekee Heculasta mukavan nautittavan ihan sellaisenaan, mutta se osoittautui yllättäen myös loistavaksi ruokaviiniksi. Meillä oli pöydässä tapashenkistä pikkupurtavaa, jotka todella herättivät Heculan henkiin. Viini selvitti helposti vahvatkin maut, kuten oliivit, valkosipulin ja mausteisen makkaran. Tässä tosiaan pätee vanha perussääntö, että kannattaa yhdistää paikallinen viini paikalliseen ruokaan. Ruoka ja viini, jotka olivat molemmat hyviä yksinään, maistuivat yhdessä vielä paremmilta elikkä syntyi myyttinen 1+1=3 tilanne. Ehdottomasti suosikkilistalle!

Pisteet: 8.1

Ostaisimmeko uudelleen? Joo



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s