Zenato Valpolicella Superiore 2009

Kuva: Alko

Alko: ”Täyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, kevyen tallinen”, 12,03 €

Viiniopas: ”Tummanpunainen. Tiiviin kirsikkainen tuoksu. Hapankirsikkaa myös. Täyteläinen, hapokas ja kirsikkainen maku. Pitkä ja tuhti tyyli. Co, Ron, Sa. Speckiä eli savulihapastaa pöytään.” 89 p

Viinistä viiniin: ”Kypsän maanläheinen tuoksu josta voi erottaa muun muassa tummaa luumua, kypsää kirsikkaa ja hentoa mausteista tammisuutta. Keskitäyteläinen tummaa luumua ja hentoa rusinaisuutta muistuttava maku on tyyliltään varsin roteva. Napakka tanniinisuus kuivattaa lievästi suuta. Viini jättää kypsän marjaisan ja hennosti mausteisen jäkivaikutelman. Monipuolinen kokonaisuus jättää hapankirsikkaisen jälkivaikutelman.” 3 tähteä

Viinivelhot: Koillis-Italiassa lähellä Venetsiaa sijaitsevasta Venoton viinialueelta tuleva Valpolicella Superiore on tehty pääosin Corvina-rypäleistä. Nimessä oleva Superiore tarkoittaa, että viini on kypsynyt vähintään vuoden tammitynnyrissä. Makeasta tuoksusta tulevat mieleen ylikypsät marjat. Notkeassa maussa on luumua, kirsikkaa, mausteisuutta ja rusinaa. Edellisistä italiaisista viineistä tuttu hapokkuus löytyy myös Valpolicellasta, mutta tällä kertaa maussa on lisäksi makeutta ja täyteläisyyttä. Tästä yhdistelmästä johtuen Valpolicella onnistuu olemaan yhtäaikaa sekä makea että karvas. Pitkä jälkimaku. Viini jättää lämpimän jälkivaikutelman. Zenato jakoi mielipiteet aika tiukasti kahteen leiriin: siitä joko pidettiin kovasti tai ei ollenkaan. Valpolicellan ystävien mielestä tämä sopisi sekä ruuan kanssa että sellaisenaan nautittavaksi.

Pisteet: 7.5

Ostaisimmeko uudelleen? Ehkä

Advertisement


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s