Fiulot Barbera d’Asti 2010

Kuva: Alko

Alko: ”Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, puolukkainen, mausteinen”, 11.05 €

Viinistä viiniin: ”Kypsän marjainen, reilusti kirsikkainen ja hennon savuinen tuoksu. Keskitäyteläinen maku on sekin reilun marjainen. Siinä on tuoksun aromien lisäksi yrttisyyttä ja tietynlaista mineraalisuutta. Terhakka hapokkuus tuo suutuntumaan ryhtiä. Viini jättää hieman suuta kiristävän jälkivaikutelman.” 3 tähteä

Viinivelhot: Tammikuun tapaamisen teemana oli Italia ja pöydällä oli neljä viiniä eri puolelta maata. Ensimmäisenä vuorossa oli Luoteis-Italian Piemontesta tuleva Barbera d’Asti. Se on 100% Barberasta tehty lajikeviini. Piemontessa Barbera on jäänyt viinialueen suuren tähden Nebbiolon varjoon. Nämä rypäleet tuottavat hyvin keskenään hyvin erilaisia viinejä:  Nebbiolosta tehdyt viinit ovat täyteläisiä ja tanniinisiä, kun taas Barberassa pääosassa on hedelmäisyys. Fiulotin tuoksussa on kirsikkaa, kuivaa maata ja pikkuisen savua. Marjaisuus jatkuu maussa, joka on kovin kirsikkainen, puolukkainen ja punaviinimarjainen. Viini on lisäksi suht hapokas, mikä tekee kokonaisuudesta pirteän ja eloisan. Sekä maku että tuoksu ovat melko kevyitä ja lyhyitä. Barberan hapokkuus jakoi jonkin verran mielipiteitä, mutta totesimme, että viini sopii erinomaisesti pastan kanssa, joka leikkaa hapoilta kovimman terän ja pehmentää kokonaisuutta mukavasti. Ruokaviini siis.

Pisteet: 7.5

Ostaisimmeko uudelleen? Joo/ehkä



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s