Cabernet Sauvignon



Cabernet Sauvignon on maailman viljellyin ja ehkä myös tunnetuin tumma rypälelajike. Tyypillisiä aromeja ovat mustaviinimarja tai vihreä paprika. Rypäleet ovat melko pienikokoisia ja niissä on paljon siemeniä, joten viineissä on usein paljon tanniinia. Muutenkin cabernet-viinit ovat yleensä täyteläisiä, aromikkaita ja sopivat mainiosti lihan seuraksi – erityisesti lampaanliha on oivallinen kumppani. Lajiketta viljellään ympäri maailmaa ja monet viineistä ovat tammikypsytettyjä, joka antaa niille vaniljan, suklaan tai kahvin aromeja. Cabernet-viinit kestävät hyvin säilytystä ja paranevat usein vanhetessaan, mutta etenkin uuden maailman cabernet ovat heti valmiita juotaviksi.



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s